Seefion 08

Brand- & inbraakveilige kluis

Seefion-08

Seefion 08

Middelgrote kluis met 8 stopcontacten

De Seefion 08 is onze middelgrote accukluis met 8 oplaadpunten waarin je Lithium-ion accu’s veilig oplaadt. Ben jij in het bezit van een aantal accu’s en heb jij voldoende aan 8 stopcontacten om te laden? Dan is de Seefion 08 de juiste keuze voor jou.

Als een van de jouw accu’s tijdens het laden extreem heet wordt en ontvlamt, dan houdt de Seefion 08 de accubrand veilig in de kluis.

Seefion 08 is ideaal voor:

  • Groenvoorzieners
  • Hoveniers
  • Bouw & sloop
  • Broadcasting
  • Gemeenten
  • Werkvoorzieningschappen
  • Automotive
  • Werkplaatsen
  • Enz.
seefion-08-kluis

Hoe ontstaan accubranden?

Steeds meer verzekeraars schrijven voor dat bedrijven hun Lithium-ion accu’s veilig opslaan in een accu kluis om de gevolgen van een accubrand te voorkomen. Als een Lithium-ion accu ontbrandt, kan er een felle brand ontstaan die nauwelijks te blussen. In vele gevallen zal de accu dan zelfs exploderen! Maar hoe ontstaan accubranden?

Een accubrand ontstaat niet zomaar. Wanneer een accubrand ontstaat is de accu beschadigd. Het probleem is dat je vaak niet aan de buitenkant ziet of er iets met de accu aan de hand is. Een accucel kan bijvoorbeeld beschadigd zijn of een kabelbreuk kan de oorzaak zijn van een accubrand. Oorzaken hiervan zijn:

Stoten

Vallen

Oververhitting, door bijvoorbeeld de zon

Overladen

Gebruik van een verkeerde lader

Brandveiligheid

De Seefion Lithium-ion accu kluizen garanderen optimale brandveiligheid en bescherming van jouw omgeving. Onze kluis is getest op Lithium-ion brand en de overdruk die vrijkomt. Met onze kluizen kun je jouw Lithium-ion accu’s niet alleen veilig opslaan, maar ook veilig laden.

De Seefion Lithium-ion accu Kluizen voldoen aan de eisen van de verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast zijn Seefion kluizen tijdens de ontwikkeling van de VDMA 24994. Seefion kluizen garanderen bewezen brandveiligheid en bescherming van jouw organisatie.

De Seefion Lithium-ion accu kluizen zijn voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Dit brandwerende ventilatierooster bestaat uit een frame en lamellen en is gevuld met thermo-expansief materiaal. Wanneer de temperatuur boven de 100 °C komt, zal de ontluchting sluiten en zichzelf afdichten.

Seefion-lithium-ion-accu-brand

Gemak en veiligheid met de Seefion Lithium-ion accu kluizen

Het werkt heel simpel: als je accu moet worden opladen, open je de kluis en leg je hem aan of op de lader. Omdat de oplaadsnoeren of laders in de kluis blijven zitten, ben je er zeker van dat je altijd de originele lader van de accu gebruikt.

Belangrijk is dat je de deur van de accukluis altijd weer dichtdoet. Want stel dat een accu ontvlamt, dan blijft de brand alleen binnenin de kluis als de deuren dicht zijn. Als je de kluisdeur toch laat openstaan, laat de kast een luid alarm horen als teken dat je de deuren moeten afsluiten.

Aangepaste accu opslag kluizen

In samenwerking met ons R&D- team hebben we brandveiligheidskluizen ontwikkeld om lithium-ion accubranden en explosies binnen de kluis te houden, waardoor brandschade aan gebouwen en winkels wordt verminderd. Met deze kluizen kunnen accu’s veilig opgeslagen en tegelijkertijd geladen worden. Onze heavy- duty brandveiligheidskluizen kunnen, met dank aan de modulaire opbouw, aangepast worden naar wens.

Inbraakveiligheid

De Seefion kluizen bieden bescherming tegen diefstal. Met ons zwaar hang- en sluitwerk wordt voor maximale inbraakbeveiliging gezorgd.

Seefion-inbraakveilig-slot
h

Voldoe aan verzekeringseisen met Seefion

Verzekeraars constateren een toenemend aantal schadegevallen door branden veroorzaakt door lithium-ion accu’s. Daarom eisen ze steeds vaker het gebruik van een brandwerend opbergsysteem voor het opladen van accu’s.

Vraag een adviesgesprek aan bij Seefion en voldoe aan de eisen van jouw verzekeringsmaatschappij.

Veiligheid gewaarborgd met open-deur-alarm

Het klinkt misschien als een open deur, maar om te zorgen dat een accubrand niet overslaat naar je bedrijfspand, is het essentieel dat de kluisdeur altijd gesloten is.

Een Seefion Lithium-ion accu kluis is daarom altijd uitgerust met een open-deur-alarm. Dit alarm treedt in werking als jij of je collega de deuren langer dan 2 minuten open laat staan. Zo worden je collega’s en jij gewaarschuwd dat de deuren nog open staan. Als je de deuren sluit zal een eventuele accubrand binnenin blijven.

Specificaties Seefion 08

Voorzien van Ce-markering

Bewezen brandwerende accu kluizen voor veilige opslag en opladen van Lithium-ion accu’s

Getest op Lithium-ion accu brand door MPA Dresden tijdens de ontwikkeling van de VDMA 24994

Voldoet aan PGS 37 richtlijn

Geïntegreerd waarschuwingssysteem met rookmelder en sirene (voor als de kluisdeur open blijft staan)

Uitwendige maten (8) 1255x711x580mm
Inwendige maten (8) 1034x546x418 mm

Spanning keuze: 230 volt

Aantal wandcontactdozen 8

Met waarschuwingssysteem en rookmelder

Met aansluiting voor rookafvoer

Kleur is RAL 7035, lichtgrijs

Bekijk ook de andere mogelijkheden:

Seefion 10

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ontvang direct een vrijblijvende offerte of neem contact met ons op om de brand- en inbraakveiligheid van jouw organisatie te verhogen.

Seefion

©2024 Seefion

All rights reserved

Navigatie

» Home
» Onze kluizen
    » Seefion 08
    » Seefion 10 
    » Seefion 16
    » Seefion 20
» Offerte
» Over
    » Over Seefion
    » Partner locator
    » Nieuws
    » Blog

 

» Contact
» Meer
     » Storingsmelder
     » FAQ

     » Downloads

Contact

085-1308498

Wattstraat 12

E

3771 AG, Barneveld

Partner worden