FAQ

Alle veelgestelde vragen.

De kluis

Wat is de VDMA 24994?

VDMA 24994 is een document, opgesteld door de VDMA. Dit document specificeert de testvereisten voor brandwerende opslagkasten voor lithium-ionbatterijen. Dit is van cruciaal belang in een markt waar veel verschillende opbergmiddelen voor lithium-ion accu’s claimen dat ze veilig zijn.

Dit document is van toepassing op afneembare/draagbare lithium-ionbatterijen met een gewicht gelijk aan of minder dan 25 kg, die kunnen worden losgekoppeld van de apparatuur om apart opladen of vervanging met een opgeladen batterij mogelijk te maken. Actief opladen van de lithium-ionbatterijen is mogelijk mogelijk in de kast.

Voldoet de Seefion kluis aan de PGS 37 richtlijn?

Ja Seefion kluizen voldoen aan de PGS 37 richtlijn. In samenspraak met verzekeraars hebben wij onze kluis ontwikkeld om volledig aan de toekomstige regelgeving te voldoen en meer.

Wat is het verschil tussen een kast en een kluis

Een Lithium-Ion kast is bijna altijd een vloeistof kast welke voldoet aan de PGS 15 die is omgebouwd  tot Lithium-Ion kast. Deze kasten zijn volgens de EN 14470-1 die een brand 90 minuten aan de buitenkant houd en de brandbare vloeistoffen in de kast beschermd.

Alleen is een Lithium-Ion brand altijd binnen in een kast en komt er bij zo’n brand een enorme overdruk vrij. Het hang en sluitwerk van deze kasten zijn niet berekend op deze kracht en klappen open waardoor de brand overslaat naar buiten. Het toevoegen van automatisch sluitende deuren bieden hierin geen oplossing omdat de kracht van deze explosie de deuren en kast heeft ontzet.

Een Seefion kluis is nooit ontworpen als vloeistof kast en is berekend op de krachten die vrij komen. Met de pinnen rondom de deuren en mechanische borging in de scharnieropening zorgen ervoor dat de kluis dicht blijft bij een explosie. Seefion kluizen zijn getest met Lithium-ion accu’s door MPA Dresden, tijdens de ontwikkeling van de VDMA 24994

 

 

Gaat mijn verzekeraar akkoord met een Seefion kluis?

Al onze kluizen zijn ontwikkeld in samenspraak met de grote Europeesche verzekeraars. Waar de PGS 37-2 stopt gaan wij verder en zullen alle extra eisen voor hang en sluitwerk en afhandeling van overdruk straks een eis worden in de polis van menige verzekeraar.

Welke kluis moet ik kiezen?

Onze kluizen zijn modulair opgebouwd met verschillende opties en mogelijkheden. Neem contact met ons op voor de juiste keuze.

Uitvoeringen

Uit welke spanning aansluiting kan ik kiezen?

Onze kluizen zijn standaard uitgevoerd met een 230V 16 ampere aansltuiting. Door middel van een blauwe 3-polige 6H CEE stekker 230 volt 32 ampere word de kluis op een vrije 16 ampere groep aan gesloten. In de kluis word alles gezekerd dmv een automaat. Voor de Seefion 16 en Seefion 20 is er een stappenregelaar geinstalleerd welke ervoor zogt dat de spanning per etage per X uur verdeeld word. Hierdoor kan je op een normale 230 volt aansluiting werken en doet de electronica van de kluis de rest.

Optioneel is het mogelijk om de Seefion 16 of Seefion 20 met een 3 fase 16 ampere of 3 fase 32 ampere uit te voeren.

Welke aansluiting voor jou de juiste is? Boek een afspraak met ons

Welke indeling is geschikt voor mij?

De Seefion kluizen hebben een standaard uitvoering met planken. Per type zijn er dan een aantal planken aangebracht. Meerplanken nodig of planken die uitschuiven? Dit is allemaal mogelijk.

Bij de Seefion 20 is om 1 of 2 rugcompartimenten toe te voegen. Hierdoor is het mogelijk om rugaccu’s op te bergen en de lader vast aan de achterwand.

Elke geleverde kluis is anders en naar de wens ingevuld. Vraag ons naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Sloten op de kluis. Welke kan ik kiezen?

Al onze kluizen worden standaard geleverd met een mechanisch slot en 2 sleutels.

Bij de Seefion 16 en Seefrion 20 is het mogelijk om een aantal opties toe te voegen.
Electronisch slot Basic, 1 master code en 1 gebruiker code
Electronisch slot Multicode, 1 master code en 9 gebruiker codes
Electronisch slot Remote, mogleijk om in te haken op een bestaand toegangcontrolesysteem

 

Vraag ons naar de juiste toepassing

Blusmiddel?

Afgezien van het feit dat er geen blusmiddel voor Lithium-Ion brand bestaat, het is niet voor niets dat een brandende auto door de brandweer in een bak met water word gezet, is het een middel wat je iets meer tijd geeft. Gemiddeld zal na 20 a 30 minuten de brand weer oplaaien. Je kan het dus beter als koelmiddel omschrijven

Vandaar dat de grote verzekeraars en wij geen voorstander zijn van een koelmiddel enb bij Seefion als een optie word aangeboden. Mocht het toch een eis worden of iemand vind wel een blusmiddel uit, dan kunnen wij dit eenvoudig toevoegen in de al voorbereide kluis.

Kastenbouwers pronken met "automatisch sluitende deuren"

Het ziet er in de folder heel mooi uit. Een deur die autmatisch sluit als je het bent vergeten. Maar wat als er net een kabel in de deuropening hangt of een accu uitsteekt. Daardoor gaat de deur niet dicht en terwijl je ervanuit gaat dat hij gesloten is.

Een Seefion kluis heeft standaard een sirene die bij het openstaan van de deuren na 2 minuten een melding geeft.

Storing

Mijn kluis doet niets

Controleer de volgende zaken.

Brand het groene lampje in de kluis?
Is de zekering in de meterkast nog in orde?
Zit de stekker van de kluis er nog in?
Is de zekering in de kluis nog in orde (bij de seefion 20 zit deze in het serviceluik onderkant kluis)

Indien alles in orde is ga dan naar de storingsmelder

Wij nemen dan tijdens kantooruren contact met je op.

Er blijft een alarm afgaan in de kluis

Dat betekend in veel gevallen dat er een sensor kapot of verschoven is. Controleer of de magneetcontacten die in de deur zitten nog aanwezig zijn of recht staan.

Indien alles in orde is ga dan naar de storingsmelder

Wij nemen dan tijdens kantooruren contact met je op.

Een plank is maar actief

Bij een 230 volt kluis zal er tussen de planken geschakeld worden. Hierdoor is er maar een plank actief en zal na de ingestelde tijd automatisch geschekeld worden naar de volgende plank.

Bij de Seefion 16 en Seefion 20 die met 3 fase (rode stekker) is uitgevoerd kan het zijn dat er een zekering uit zijn.

De zekering van de kluis blijft eruit springen.

In de meeste gevallen ligt dat aan een overbelasting van de kluis, teveel laders op een groep, waardoor de zekering eruit gaat. Probeer met een lader minder of dit nog het geval is.

Ook kan het zijn dat er iets mis is met een van de laders. Controleer de werking van de laders buiten de kluis.

Ik heb een kluis met een code slot. Deze krijg ik niet meer open.

Een Seefion kluis met codeslot werkt op een 9 volt batterij. Als deze batterij leeg is of de temperatuur te laag zal de werking niet juist zijn.

Open de keypad en vervang de batterij voor een goed exemplaat. Meer hierover kan je hier lezen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ontvang direct een vrijblijvende offerte of neem contact met ons op om de brand- en inbraakveiligheid van jouw organisatie te verhogen.

Seefion

©2024 Seefion

All rights reserved

Navigatie

» Home
» Onze kluizen
    » Seefion 08
    » Seefion 10 
    » Seefion 16
    » Seefion 20
» Offerte
» Over
    » Over Seefion
    » Partner locator
    » Nieuws
    » Blog

 

» Contact
» Meer
     » Storingsmelder
     » FAQ

     » Downloads

Contact

085-1308498

Wattstraat 12

E

3771 AG, Barneveld

Partner worden