In het nieuws

Alle nieuwsartikelen over Seefion

Seefion-gestest-lithium-ion-accu-brnad

Veilig accu's opslaan en laden in de laadkluis

Bron: warehouselogistiek.nl

Door de toenemende elektrificatie in de energietransitie neemt het aantal accu’s in snel tempo toe. Zo rijden er bijvoorbeeld steeds meer elektrische pompwagens. En accu’s brengen nu eenmaal brandgevaar met zich mee. Seefion ontwikkelde de oplossing: een veilige laadkluis. ‘Het uitgangspunt is een waardekluis die gegarandeerd niet openspringt bij een explosie.’

Lees hier het volledige artikel

 

Updates over Batterij Opslag Standaard

 

De ESSA/ECB/VDMA groep voor batterijopslag kwam op 23 januari 2024 voor de zevende keer bijeen in Frankfurt.

Ondertussen is de standaard niet alleen bedoeld voor testdoeleinden, maar omvat het ook verschillende aanvullende eisen. Bijvoorbeeld, na 1 minuut moeten gebruikers worden gedwongen de deur te sluiten, hetzij via een zelfsluitend apparaat of door middel van een alarm. Als de deur langer dan 1 minuut door de gebruiker open wordt gehouden, moet het laden van de batterijen stoppen.

Omdat het Duitse arbeidsbeschermingsagentschap erop aandrong dat kasten ook moeten worden getest op brand van buitenaf, biedt het document nu de mogelijkheid om optioneel gedurende 30 minuten, 60 minuten of 90 minuten te worden getest tegen brand van buitenaf.

 

Vier goede redenen om nu een accukluis (met laadfunctie) te installeren

Bron: installatieenbouw.nl

Volgens Remco van Kuilenburg, directeur van Seefion, is een accukluis optimaal geschikt om het risico op bedrijfsbranden te minimaliseren. Tijdens het opladen van Li-Ion accu’s is spontane ontbranding van deze accu’s namelijk een reëel probleem. De accukluizen van Seefion vormen een veilige oplossing voor bedrijven in bijvoorbeeld de groensector en bij bouwbedrijven. Maar er speelt momenteel meer…

Lees hier het volledig artikel in PDF

 

Als eerste getest voor lithium ion brand: De Seefion 16/20 accu kluis

Bron: schade-magazine.nl

Het gevaar van Lithium Ion branden wordt steeds bekender. Er zijn inmiddels verschillende partijen in de markt die accu-opslagkasten aanbieden. Partijen die stellen dat deze de kracht van een accubrand en eventuele ontploffing kunnen weerstaan. In afwezigheid van concrete Europese regelgeving en de beschikbaarheid van testresultaten is het niet duidelijk of alle aangeboden kasten veilig zijn..

Lees hier het volledig artikel

 

Brandveilig Li-Ion accu’s opladen bittere noodzaak? Jazeker!

Bron: greenpro-online.nl

De elektrificatie van machines heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Steeds meer machines worden aangedreven door accu’s in plaats van benzine of netstroom. Daardoor is het gebruik van accu’s in bijvoorbeeld de bouw of de groene sector enorm toegenomen. Evenredig met het aantal accu’s, neemt ook het risico op bedrijfsbranden toe. Veilige opslag is daarom essentieel. Seefion ontwikkelde een kluis waar je veilig lithium-ion accu’s kunt opslaan. Waarin ze meteen worden opgeladen.

Lees hier het volledig artikel

 

Als eerste getest voor Lithium Ion brand: De Seefion accukluis

Bron: greenpro-online.nl

Veilige accu-opslag is heel belangrijk. Daarom hebben wij testinstituut MPA in Dresden gevraagd de Seefion 16/20 lithium-ion accukluis te testen. Testresultaat: de brand en explosies blijven binnen de kluis! Dit is een belangrijke stap op weg naar bewezen veilige opslag van lithium-ion accu’s. 

Lees hier het volledig artikel

 

‘PGS 37-2 houdt onvoldoende rekening met overdruk en explosies bij lithiumaccubranden’

Bron: vakbladdehovenier.nl

Nationale-Nederlanden stelt aanvullende uitvoeringscriteria op voor oplaad- en opslagsystemen

Lees hier het volledig artikel in PDF

 

Elektrische maaimachine vat vlam in loods Blussen van de Mean Green Machine bleek nagenoeg onmogelijk. Twee dagen nodig om accu te koelen

Bron: vakbladdehovenier.nl

Bij Gebr. M. en W. Bron Groenvoorziening in Geldermalsen brak begin augustus brand uit in de bedrijfsloods. Oorzaak was een elektrische maaimachine die vlam vatte tijdens het opladen. De maaier lag aan de stekker in de laadbak van een bedrijfsbus in de loods. Hierop ging het brandalarm af. Eigenaar Henri Bron was snel ter plaatse, omdat hij tegenover zijn bedrijf woont.

Lees hier het volledig artikel

 

Battle of the batteries: de accu als paard van Troje in de groene sector

Bron: vakbladdehovenier.nl

Het aantal gereedschapsmerken dat je vroeger in de hoveniersbus aantrof, kon je veelal op de vingers van één hand tellen. Maar het aantal
merken dat zijn weg probeert te vinden naar diezelfde bus neemt inmiddels toe. Dit lijkt sterk samen te hangen met de komst van accugereedschappen.
Producenten zien de accu daarbij als het paard van Troje: heb je eenmaal een plek in de bus, dan blijf je daar wel.

Lees hier het volledig artikel

 

Kast of kluis? Meerdere methoden voor opslag en opladen lithiumionaccu’s door uitblijven richtlijn

Bron: vakbladdehovenier.nl

In verband met de energietransitie wordt binnenkort de wettelijke richtlijn PGS 37 van kracht voor de opslag van accu’s en accugereedschap. Er is een conceptversie, waarop alle betrokken partijen nog mogen schieten. Dit vakblad laat twee leveranciers aan het woord. Ze vertellen hoe zij aankijken tegen veilige opslag en laadmogelijkheden voor accu’s.

Lees hier het volledig artikel in PDF

 

Better safe than sorry Nieuwe regelgeving voor de opslag van lithiumaccu’s beoogt brandminimalisering

Bron: vakbladdehovenier.nl

Er is regelgeving voor de opslag voor lithiumaccu’s in de maak, namelijk PGS 37. Die is nodig omdat het opladen van lithiumaccu’s niet altijd zonder
risico’s blijkt te zijn. Het komt weleens voor dat er een lithiumaccu ontbrandt tijdens het oplaadproces. De wetgeving kan daar verandering in brengen,
aldus Burghgraef van Tiel & Partners, specialist in risico-inspecties en riskmanagement voor onder meer verzekeraars.

Lees hier het volledig artikel in PDF

 

'We willen richting de verzekeraar aantonen dat we er alles aan hebben gedaan om brand en inbraak te voorkomen'

Bron: vakbladdehovenier.nl

Axent Groen schaft in aanloop naar de wetgeving voor accu-opslag een brandveiligheidskast voor accu’s aan.

Lees hiet het volledig artikel

 

'Het risico van lithium-ionaccu's lijkt klein, maar we moeten ons er wel tegen indekken'

Bron:stad en groen

Poel Bosbouw ging onlangs een samenwerking aan met Seefion voor het ontwikkelen van een beveiligingskast voor lithium-ionaccu’s. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar als een lithium-ionaccu ontbrandt, brandt hij ook goed en kan de schade enorm zijn.

Lees hier het volledig artikel

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ontvang direct een vrijblijvende offerte of neem contact met ons op om de brand- en inbraakveiligheid van jouw organisatie te verhogen.

Seefion

©2024 Seefion

All rights reserved

Navigatie

» Home
» Onze kluizen
    » Seefion 08
    » Seefion 10 
    » Seefion 16
    » Seefion 20
» Offerte
» Over
    » Over Seefion
    » Partner locator
    » Nieuws
    » Blog

 

» Contact
» Meer
     » Storingsmelder
     » FAQ

     » Downloads

Contact

085-1308498

Wattstraat 12

E

3771 AG, Barneveld

Partner worden