De Seefion Kluizen

Brandveilig. Inbraakveilig. Veilig opladen.

Seefion 08 & Seefion 10

Seefion 16 & Seefion 20

Lithium-ion accukluis

Seefion 08 & Seefion 10

In de Seefion 08 & 10 brandwerende accu kluis kun je lithium-ion accu’s veilig opbergen en opladen. Een compact instapmodel met geïntegreerd waarschuwingssysteem en acht of tien oplaadpunten. Deze veiligheidskluis voldoet aan de PGS- richtlijnen en heeft een gecertificeerde brandwerendheid volgens EN 14470-1. De kluis is tevens Europees gecertificeerd door de ECB-S en voldoet daarmee aan de EN 15659 LFS60P norm. Dit betekent dat de inhoud van de batterijkluis minimaal 60 minuten beschermd is tegen brand. Seefion 08 & Seefion 10 lithium-ion ACCUkluis De Seefion lithium-ion batterijkluizen zijn tevens voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Dit brandwerende ventilatierooster bestaat uit een frame en lamellen en is gevuld met thermo- expansief materiaal. Wanneer de temperatuur boven de 100 °C komt, zal de ontluchting sluiten en zichzelf afdichten.

Kluis met waarschuwingssysteem

Als een van de batterijen in de laadkluis vlam dreigt te vatten, wordt u gewaarschuwd door het luide alarm van de sirene. Het rode waarschuwingslampje aan de buitenkant van de doos geeft ook aan of er een noodgeval is. U kunt dus indien nodig direct de hulpdiensten bellen. De sirene gaat ook af als de deur langer dan 2 minuten open staat. Het is erg belangrijk dat de kluis te allen tijde gesloten blijft om eventuele batterijbranden binnen de kluis te houden.

Batterijen voor e-bikes en (Tuin)gereedschap

Duurzaamheid is in steeds meer sectoren een belangrijk thema en daarom worden er steeds meer apparaten en voertuigen gebruikt die op lithium-ion batterijen werken. E-bikes worden bijvoorbeeld al veel gebruikt door thuisbezorg diensten en in de groenvoorziening wordt steeds vaker gebruik gemaakt van elektrisch aangedreven gereedschappen zoals heggenscharen en bladblazers.

Aangepaste batterij opberg kluizen

In samenwerking met ons R&D- team hebben we brandveiligheidskluizen ontwikkeld om batterijbranden en explosies binnen de kluis te houden, waardoor brandschade aan gebouwen en winkels wordt verminderd. Met deze kluizen kunt u batterijen veilig opbergen en tegelijkertijd opladen. Onze heavy- duty brandveiligheidskluizen kunnen voor u op maat worden gemaakt.

Specificaties Seefion 08 & Seefion 10

lithium-ion brandwerende batterijkluis met blussysteem

Seefion 16 & Seefion 20

Voor extra veiligheid en brandbeveiliging van uw accu’s kiest u voor de Seefion lithium-ion accukluis. Deze batterijkast voldoet aan de PGS-richtlijnen en EN 14470-1 norm en kan worden voorzien van een automatisch blussysteem dat in werking treedt zodra een batterij in de kluis vlam dreigt te vatten. Mocht het voorkomen dat een van de accu’s toch oververhit raakt, dan zorgt het Berkicold blussysteem ervoor dat de accu ter plaatse wordt gedoofd. Naast het beschermen van de batterijen tegen brand, kun je ze ook opladen. De kluis is voorzien van 16 of 20 oplaadpunten. De Seefion lithium-ion batterijkluizen zijn tevens voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Dit brandwerende ventilatierooster bestaat uit een frame en lamellen en is gevuld met thermo-expansief materiaal. Wanneer de temperatuur boven de 100 °C komt, zal de ontluchting sluiten en zichzelf afdichten.

Waarschuwingssysteem

De batterijkluis is tevens voorzien van een waarschuwingssysteem met rookmelder en sirene. Bij rookontwikkeling in de kluis wordt u gewaarschuwd door het luide alarm van de sirene. Het rode waarschuwingslampje aan de buitenzijde van de kluis geeft ook aan of er sprake is van een calamiteit. Indien nodig kunt u direct de hulpdiensten bellen. De sirene gaat ook af als de deur langer dan twee minuten open staat. Het is van groot belang dat de kluis altijd gesloten blijft om een eventuele batterijbrand in de kluis te houden  

Blussysteem

Batterijopslagkluis met optioneel automatisch blussysteem De blusinstallatie is voorzien van een sensor-blusslang. Deze slang wordt in een zigzagvorm onder elke plank gemonteerd. Zodra een accu oververhit raakt, wordt deze gekoeld met Berkicold schuim. Het schuim zorgt voor langdurige koeling, waarna de accu niet meer zal ontbranden. Als het blussysteem geactiveerd is, kan het eenvoudig en snel hersteld worden door onze technische staf. Het blusschuim is gecertificeerd volgens EN 1568, blusser gecertificeerd volgens EN 3-7.

Specificaties Seefion 16 & Seefion 20