De Seefion kluizen

Brandveilig. Inbraakveilig. Veilig opladen.

Seefion 08 & Seefion 10

Seefion 16 & Seefion 20

Wat doet de Seefion Lithium-Ion kluis als een accu ontvlamt?

Als de accu’s in de kluis aan het laden bent met de deuren dicht, houd de rook/warmte melder een oogje in het zeil. Als het mis dreigt te gaan zal een luid alarm te horen zijn en knippert een rode lamp op de kluis. Indien je kluis is aangesloten op je PAC systeem zal de melding doorgezet worden naar de meldcentrale. Tegelijkertijd schakelt de stroom automatisch uit dus het opladen van de accu’s stopt onmiddellijk. Je hebt tijd genoeg om de brandweer en je personeel te waarschuwen dat een accu ontbrandt in de kluis. Heb je de rookgasafvoer van de kluis aangesloten op je ventilatiesysteem? Dan worden de giftige rookgassen die ontstaan bij de accubrand naar buiten afgevoerd.

Gemak en veiligheid met de Seefion Lithium-Ion accu kluizen

Het werkt heel simpel: als je accu moet worden opladen, open je de kluis en leg je hem aan of op de lader. Omdat de oplaadsnoeren of laders in de kluis blijven zitten, ben je er zeker van dat je altijd de originele lader van de accu gebruikt.

Belangrijk is dat je de deur van de accukluis altijd weer dichtdoet. Want stel dat een accu ontvlamt, dan blijft de brand alleen binnenin de kluis als de deuren dicht zijn. Als je de kluisdeur toch laat openstaan, laat de kast een luid alarm horen als teken dat je de deuren moeten afsluiten.

Aangepaste accu opslag kluizen

In samenwerking met ons R&D- team hebben we brandveiligheidskluizen ontwikkeld om lithium-ion accubranden en explosies binnen de kluis te houden, waardoor brandschade aan gebouwen en winkels wordt verminderd. Met deze kluizen kunnen accu’s veilig opgeslagen en tegelijkertijd geladen worden. Onze heavy- duty brandveiligheidskluizen kunnen, met dank aan de modulaire opbouw, aangepast worden naar wens.

Voorkom accubrand met de Seefion Lithium-Ion accu kluis

Steeds meer verzekeraars willen dat bedrijven hun Lithium-Ion accu’s veilig opslaan in een accu kluis om de gevolgen van een accubrand te voorkomen. Als een Lithium-Ion accu ontbrandt, kan er een felle brand ontstaan die nauwelijks te blussen. In vele gevallen zal de accu dan zelfs exploderen!

De Seefion Lithium-Ion accu kluis houdt een accubrand binnenin en voorkomt dat de brand overslaat naar je bedrijfspand en je medewerkers gevaar lopen.

Lithium-Ion accu kluis die past voor iedere situatie

Of je nu veel of weinig, grote of kleine accu’s hebt: voor elke situatie biedt de Seefion Lithium-Ion accu kluis een oplossing.

We hebben twee compacte modellen waarin je 8 of 10 oplaadpunten tot je beschikking hebt , en twee ruime dubbeldeur kluizen waarin je 16 of 20 oplaadpunten hebt.

De Seefion Lithium-Ion accu kluis heeft een brandwerende constructie als basis, daardoor voldoet onze kluis aan de strengste normen en richtlijnen.

Lithium-Ion accu kluis

Seefion 08 en Seefion 10

In de Seefion 08 en 10 brandwerende accu kluis kan je Lithium-Ion accu’s veilig opbergen en opladen. Een compact instapmodel met geïntegreerd waarschuwingssysteem en acht of tien oplaadpunten. Deze veiligheid kluis voldoet aan de PGS-richtlijnen en heeft een gecertificeerde brandwerendheid volgens EN 14470-1. De kluis  is Europees gecertificeerd door de ECB-S

 

De Seefion Lithium-Ion accu kluizen zijn voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Dit brandwerende ventilatierooster bestaat uit een frame en lamellen en is gevuld met thermo-expansief materiaal. Wanneer de temperatuur boven de 100 °C komt, zal de ontluchting sluiten en zichzelf afdichten.

Seefion-08-10-lithium-ion-accu-kluizen

Specificaties Seefion 08 & Seefion 10

Voorzien van Ce-markering, voldoet aan van toepassing zijnde Europese richtlijnen

Gecertificeerde brandwerende accu kluizen voor veilige opslag en opladen van Lithium-Ion accu’s

Getest op Lithium Ion accu brand door MPA Dresden

Gecertificeerde brandwerendheid volgens EN14470-1 type 90, voldoet aan PGS 37-2

Geïntegreerd waarschuwingssysteem met rookmelder en sirene (voor als de kluisdeur open blijft staan)

Uitwendige maten (8) 1255x711x580mm
Inwendige maten (8) 1034x546x418 mm

Uitwendige maten (10) 1708x711x580 mm
Inwendige maten (10) 1487x546x418 mm

Spanning keuze: 230 volt

Aantal wandcontactdozen 8 of 10

Lithium-Ion accu kluis

Seefion 16 en Seefion 20

Voor extra veiligheid van uw accu’s kiest u voor de Seefion Lithium-Ion accu kluis. De Seefion kluis is als eerste getest door het gerenommeerde Duitse test instituut MPA Dresden en houdt een eventuele accubrand en – explosies binnen in de kluis. Zo voorkomt u schade aan uw pand.

Deze accu kluis voldoet aan de voorlopige PGS 37-2 richtlijnen en is goedgekeurd door de grote verzekeringmaatschappijen.

De Seefion Lithium-Ion accu kluizen zijn voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Dit brandwerende ventilatierooster bestaat uit een frame en lamellen en is gevuld met thermo-expansief materiaal. Wanneer de temperatuur boven de 100 °C komt, zal de ontluchting sluiten en zichzelf afdichten.

De Seefion 20 Lithium-Ion accu kluis is het mogelijk om rug-accu compartimenten toe te voegen. Hierdoor staan de rug-accu’s veilig en geordend in de kluis. Dit is voor de gehele kluis of een halve kluis mogelijk.

Specificaties Seefion 16 & Seefion 20

Voorzien van Ce-markering, voldoet aan van toepassing zijnde Europese richtlijnen

Gecertificeerde brandwerende accu kluizen voor veilige opslag en opladen van lithium-ion accu’s

Getest op Lithium Ion brand door MPA Dresden

Gecertificeerde brandwerendheid volgens EN14470-1 type 90, voldoet aan PGS 37-2

Optioneel lokaal koelsysteem, treedt in werking voordat de accu kan ontbranden (blusschuim gecertificeerd volgens EN 1568, blusser gecertificeerd volgens EN 3-7)

Gedoseerd laadsysteem, geen noodzaak om de zekeringkast aan te passen!

Geïntegreerd waarschuwingssysteem met rookmelder en sirene (indien kluisdeur open blijft staan

Uitwendige maten 16) 1950x940x585 mm
Inwendige maten (16) 1760x801x392 mm

Uitwendige maten (20) 1950x1250x585 mm
Inwendige maten (20) 1785x1110x390 mm

Voorbereid op externe rookafvoer

Spanning keuze: 230 volt of 400 volt

Aantal wandcontactdozen 16 of 20

Optioneel elektronisch slot: Ja

Rugaccu compartiment mogelijk: Enkel bij de Seefion 20

Uitschuifbare planken mogelijk: Enkel bij de Seefion 20

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Ontvang direct een vrijblijvende offerte of neem contact met ons op om de brandveiligheid en inbraakveiligheid van jouw organisatie te vergroten.

Seefion-Your-safe-lithium-solution

©2024 Seefion

All rights reserved

Contact

085-1308498

Wattstraat 12

E

3771 AG, Barneveld