Over Seefion

Maak kennis met Seefion en verhoog de brandveiligheid van jouw organisatie met de Seefion kluis.

Remco van Kuilenburg
Algemeen directeur – Seefion

Over ons

Seefion bestaat vanwege een toenemend aantal incidenten met explosieve batterij branden

Lithium-ion accu’s zijn tegenwoordig bijna overal te vinden. Je komt ze tegen in onder meer smartphones, laptops, tuingereedschappen en elektrische fietsen. Lithiumbatterijen hebben een extreem hoge energiedichtheid waardoor ze apparatuur tot zeer lange tijd van energie kunnen voorzien.

De hoge energiedichtheid van de lithiumbatterij verhoogt echter ook de kans op brand en zelfs ontploffing. Bedrijven met meerdere lithium-ion batterijen in het pand lopen hierop een verhoogd risico. Wanneer de accu’s worden opgeborgen in een Seefion kluis wordt dit risico geminimaliseerd!

Onze kernwaarden

In een wereld waar duurzaamheid gepaard gaat met brand- en inbraakveiligheid is het van belang

R

Hoge kwaliteit

Seefion ontwikkelt en assembleert de kluizen in Nederland. Hierdoor zien wij erop toe dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en aanpassingen in de regelgeving snel doorgevoerd wordt.

High-end service

Seefion is met zijn geselecteerde partners dicht bij de gebruiker. Wij luisteren naar de wensen van de gebruiker en kunnen een gedegen advies geven. Bij eventuele verstoringen in het systeem staat er een serviceteam klaar om dit op te lossen.

Persoonlijk en vertrouwd

Door het lokale partner netwerk wordt de aankoop, keuring en onderhoud door een vertrouwd gezicht uitgevoerd.

Waarom zijn lithium batterijen zo gevaarlijk?

Een lithium-ion batterij is in verhouding lichter dan andere typen batterijen. Compact maar heel erg krachtig. Een kleine fout kan zorgen voor kortsluiting. Een cel raakt dan in onbalans en raakt oververhit. Dit zorgt dan weer voor een kettingreactie en dan ontstaat de zogenoemde ’thermal runaway’  (het proces van ontbranding). Hierdoor ontstaan extreem hoge temperaturen waarbij veel zwarte rook en giftige gassen vrijkomen. Dit heeft vaak een explosief karakter waarbij cellen wegschieten met alle gevolgen van dien.

Zo’n Thermal Runaway kan worden veroorzaakt door:

  • een productiefout
  • overbeladen of te diep ontladen
  • schade door vallen of stoten
  • kortsluiting door vocht
  • gebruik van de verkeerde lader
  • ouderdom

Seefion ontwikkelt brandveilige oplossingen voor allerlei soorten batterijen, zodat deze veilig kunnen worden opgeladen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op en vergroot de brandveiligheid van uw organisatie.

©2023 Seefion

All rights reserved

Contact

088-8886499

Wattstraat 12

E

3771 AG, Barneveld