Over Seefion

Maak kennis met Seefion en verhoog de brandveiligheid van jouw organisatie met de Seefion kluis.

Over ons

Seefion bestaat vanwege een toenemend aantal incidenten met explosieve batterij branden

Lithium-ion accu’s zijn tegenwoordig bijna overal te vinden. Je komt ze tegen in onder meer smartphones, laptops, tuingereedschappen en elektrische fietsen. Lithiumbatterijen hebben een extreem hoge energiedichtheid waardoor ze apparatuur tot zeer lange tijd van energie kunnen voorzien.

De hoge energiedichtheid van de lithium-ion batterij verhoogt echter ook de kans op brand en zelfs ontploffing. Bedrijven met meerdere lithium-ion batterijen in het pand lopen hierop een verhoogd risico. Wanneer de accu’s worden opgeborgen in een Seefion kluis wordt dit risico geminimaliseerd!

Remco van Kuilenburg
Algemeen directeur

Seefion-Gertjan

Gertjan Flier
Sales & marketingmanager

Alles voor een onbezorgde klant

De dagelijkse drijfveer van onze medewerkers is niet de kluis, maar veel meer het bieden van een oplossing voor veiligheid. Daar komt ook de naam Seefion uit voort, ‘safe Lithium-ion’ kreeg als snel de naam ‘Seefion’. Ons motto is dan ook: ‘Your safe lithium solution’. Met dit motto streven wij ernaar om het beste uit onszelf te halen zodat iedere klant onbezorgd en veilig zijn Lithium-ion accu’s kan opslaan en laden. Dit alles doen wij niet alleen, maar met ons streng geselecteerd partner-netwerk doe wij alles voor een tevreden en onbezorgde klant.

Veiligheid

Veiligheid is en blijft mensenwerk. Hoe cecuur er ook te werk gegaan wordt, een accubrand zit in een klein hoekje. Met onze kluizen die voldoen aan alle eisen streven wij ernaar om u blijvend de veiligheid te bieden die uw organisatie nodig heeft. Daarom werken wij hard voor lange termijn relaties. Om dit doel na te streven werken alle Seefion medewerkers vanuit de kernwaarden ‘oplossingsgericht’, ‘eerlijkheid’ en ‘persoonlijkheid’. Wij beloven dan ook dat veiligheid altijd op nummer één staan en wij u altijd recht in de ogen blijven kijken.

Seefion

Onze kernwaarden

Dagelijk zetten wij ons in voor veiligheid, om deze veiligheid op hoog niveau te bieden werken onze collega’s vanuit deze kernwaarden:

Oplossingsgericht

Seefion is met zijn geselecteerde partners dicht bij de gebruiker. Wij luisteren naar de wensen van de gebruiker en kunnen een gedegen advies geven. Bij eventuele verstoringen in het systeem staat er een serviceteam klaar met een oplossing.

R

Eerlijkheid

Veiligheid is en blijft mensenwerk. Hoe cecuur er ook te werk gegaan wordt, een accubrand zit in een klein hoekje. Met onze kluizen die voldoen aan de nieuwe Europese wetgeving streven wij ernaar om u blijvend de veiligheid te bieden die uw organisatie nodig heeft. Eerlijkheid vinden wij daarbij een van de meest belangrijke kernwaarden.

Persoonlijk en vertrouwd

Door het lokale partner netwerk wordt de aankoop, keuring en onderhoud door een vertrouwd gezicht uitgevoerd.

Waarom zijn lithium batterijen zo gevaarlijk?

Een lithium-ion batterij is in verhouding lichter dan andere typen batterijen. Compact maar heel erg krachtig. Een kleine fout kan zorgen voor kortsluiting. Een cel raakt dan in onbalans en raakt oververhit. Dit zorgt dan weer voor een kettingreactie en dan ontstaat de zogenoemde ’thermal runaway’  (het proces van ontbranding). Hierdoor ontstaan extreem hoge temperaturen waarbij veel zwarte rook en giftige gassen vrijkomen. Dit heeft vaak een explosief karakter waarbij cellen wegschieten met alle gevolgen van dien.

Zo’n Thermal Runaway kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door:

  • overbeladen of te diep ontladen
  • schade door vallen of stoten
  • kortsluiting door vocht
  • gebruik van de verkeerde lader
  • ouderdom

Seefion ontwikkelt brandveilige oplossingen voor allerlei soorten batterijen, zodat deze veilig opgeslagen en opgeladen kunnen worden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op.

Lithium-ion-accu-boormachine-bouw

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ontvang direct een vrijblijvende offerte of neem contact met ons op om de brand- en inbraakveiligheid van jouw organisatie te verhogen.

Seefion

©2024 Seefion

All rights reserved

Navigatie

» Home
» Onze kluizen
    » Seefion 08
    » Seefion 10 
    » Seefion 16
    » Seefion 20
» Offerte
» Over
    » Over Seefion
    » Partner locator
    » Nieuws
    » Blog

 

» Contact
» Meer
     » Storingsmelder
     » FAQ

     » Downloads

Contact

085-1308498

Wattstraat 12

E

3771 AG, Barneveld

Partner worden