Seefion als praktijkoplossing bij de energietransitie groensector

Blog

In 2019 is de nieuwe Gemeentewerf Noord van de Gemeente Apeldoorn in gebruik genomen. Bij de nieuwe werf van de Gemeente Apeldoorn vormen duurzaamheid en functionaliteit de rode draad. Het zonnedak voorziet in de eigen stroombehoefte van de werf en het aanwezige elektrische machinepark, zoals elektrische bosmaaiers, heggenscharen, kettingzagen en bladblazers. 

De afdeling Noord van dienst Beheer en Onderhoud is een van de pioniers in de groensector wat betreft de elektrificering door middel van het werken met accu machines. Bij de bouw van de nieuwe gemeentewerf was daarom al rekening gehouden met het groeiende gebruik van accu-machines bij de Gemeente Apeldoorn.

Een brandoefening op de nieuwe locatie gaf aan dat er een oplossing moest komen voor het veilig opslaan en laden van accu’s op de nieuwe werf. Als de opslag op de werf niet aangepast werd, zou de brandweer bij een brand op de locatie van de gemeentewerf het pand niet meer betreden. Het risico voor de brandweer was met de hoeveelheid opgeslagen accu’s te groot om veilig de brand te kunnen bestrijden.

Uitgangspunt voor de Gemeente was dat de meest veilige en beschikbare oplossing gezocht werd die aansloot bij de bestaande situatie en wensen in de toekomst. Samen met de leverancier van de accu-machines (Poel Apeldoorn) heeft de Gemeente Apeldoorn deze mogelijkheden en wensen in kaart gebracht. Daarbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met de PGS 37-norm in oprichting.

Tezamen met onze dealer Poel Apeldoorn is de werkwijze voor het beheren van de accu’s in kaart gebracht. Alle accu’s komen aan het einde van de dag terug op de werf. De gemeente had als wens dat alle accu’s ’s nachts veilig opgeladen en opgeslagen konden worden. Door de gesprekken vooraf en tijdens de bouw van het gebouw, heeft men al voorbereidingen getroffen voor de stroomvoorziening, beluchting en compartimentering van de kelder waar de machines en accu’s worden opgeslagen.

Casevideo: Seefion kluizen Gemeente Apeldoorn dienst Beheer & Onderhoud

Het eindresultaat

De gesprekken en de resultaten van de brandoefening hebben ertoe geleid dat er drie Seefion kluizen geplaatst zijn. Twee daarvan hebben een inrichting voor (STIHL) rug accu’s. In dit type kluis kunnen tien rug accu’s tegelijkertijd worden opgeladen en opgeslagen. De derde kluis heeft een inrichting voor losse acculaders. Deze kluis wordt ingezet voor de opslag van losse lithium-ion accu’s van de hand gedragen accu-gereedschappen, zoals boormachines en kettingzagen.

Na het afsluiten van de kluizen aan het einde van de werkdag worden alle accu’s opgeladen zodat de verschillende ploegen van de afdeling Beheer & Onderhoud de volgende dag met volle accu’s op pad gaan. Door te kiezen voor Seefion is de Gemeente Apeldoorn klaar voor de verdere energietransitie waarbij veiligheid gewaarborgd is.

Deze oplossing is op maat gemaakt naar de wensen vanuit de groensector. Seefion biedt ook soortgelijke oplossingen voor de fooddelivery sector en fietsenbranche (fietsaccu’s en scooteraccu’s). Neem gerust contact op voor meer informatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Ontvang direct een vrijblijvende offerte of neem contact met ons op om de brand- en inbraakveiligheid van jouw organisatie te verhogen.

Seefion

©2024 Seefion

All rights reserved

Navigatie

» Home
» Onze kluizen
    » Seefion 08
    » Seefion 10 
    » Seefion 16
    » Seefion 20
» Offerte
» Over
    » Over Seefion
    » Partner locator
    » Nieuws
    » Blog

 

» Contact
» Meer
     » Storingsmelder
     » FAQ

     » Downloads

Contact

085-1308498

Wattstraat 12

E

3771 AG, Barneveld

Partner worden